Wskazówki dotyczące eliminacji przetworzonego cukru

/

Nie jest tajemnicą, że jestem fanką słodyczy. Na pytanie jakie jest moje ulubione jedzenie odpowiadam, że jarmuż .... lub ciasto.

Jedna rzecz, której nigdy nie znajdziesz w moich słodyczach to rafinowany cukier. Ten towar jest toksyczny! Jedzenie rafinowanego cukru uzależnia, sprawia, że jesteś gruba, zmęczona, przygnębiona, szybciej się starzejesz, Twoja skóra staje się matowa, osłabia odporność, a spożywany w nadmiarze powoduje różnego rodzaju choroby...uh nie, dziękuję!

Zamiast tego, oto niektóre z moich ulubionych alternatyw dla przetworzonego cukru. Nie tylko smakują one lepiej niż cukier rafinowany, ale również posiadają cenne witaminy i składniki odżywcze, za których spożywanie Twój organizm będzie Cię kochał!

Organiczny cukier z palmy kokosowej - Ten słodzik pochodzi ze świeżego soku z drzewa kokosowego. Po podgrzaniu soku z pąków kwiatowych i odparowaniu wilgoci, otrzymuje się krystaliczną formę cukru palmowego. Cukier palmowy jest tak wspaniały, ponieważ może być używany w proporcji jeden do jednego ze zwykłym cukrem. Organiczny cukier palmowy jest również pełen składników odżywczych, których potrzebujemy, aby wyglądać i czuć się jak najlepiej. Jest naturalnie bogaty w aminokwasy, ma 10,000 razy więcej potasu, 20 razy więcej magnezu i 20 razy więcej żelaza niż zwykły cukier. Przejście na ten rodzaj cukru może również obniżyć ryzyko zachorowania na cukrzycę, ponieważ jego indeks glikemiczny jest o połowę niższy niż cukru. Ten rodzaj cukru ma głębszy smak niż tradycyjny cukier bielony, bardziej przypomina cukier brązowy. Dodanie go do Twoich przepisów doda im bogactwa, którego rafinowany cukier nigdy nie mógł uzyskać.

Cukier daktylowy - tak dobry! Cukier daktylowy to odwodnione daktyle, które są zmielone na proszek. Uwielbiam tę opcję, ponieważ jest ona surowa i całkowicie nieprzetworzona, a jak zapewne wiesz, żywność w stanie naturalnym ma więcej witamin i składników odżywczych niż jej gotowane odpowiedniki. Ten cukier jest świetny jako dodatek do ciast i ciasteczek. Jednak nie rozpuszcza się, więc najlepiej nadaje się do słodkiego przybrania.

Sweet Blend - Jest to moja tajna broń, aby uniknąć niepotrzebnych cukrów i jest świetny, ponieważ używa 100% całych organicznych składników. Jest prosta i wygląda następująco... Organiczne surowe daktyle, śliwki, banany, sos jabłkowy lub syrop klonowy zblendowane razem z organicznym olejem kokosowym lub roztopionym organicznym masłem. Po wymieszaniu wszystkich składników razem wszystko, co musisz zrobić, to dodać wanilię (lub inne aromaty) i swoje suche składniki, aby uzyskać najbardziej pyszne słodkie ciasteczka lub ciasta.

Teraz, te opcje powyżej są świetne, ale ważne jest, aby pamiętać, że rafinowany cukier przetworzony może być paskudne uzależnienie kopać. Jeśli spożywasz duże ilości tych rzeczy, ważne jest, aby być psychicznie przygotowanym na to, co się stanie, gdy porzucisz przetworzony cukier ze swojego życia.

Zostań słodki