Przepisy na wiosenne soki, które odświeżą Twój jadłospis

/

Wraz z nadejściem wiosny nadchodzi również obfitość natury - często w postaci świeżych produktów. Jeśli Twój lokal kładzie nacisk na lokalne owoce i warzywa jako część swojego menu lub po prostu chcesz odświeżyć przepisy baru z sokami na sezon wiosenny, nie szukaj dalej niż poniższe pomysły. Gwarantujemy, że zarówno Twoi pracownicy, jak i klienci szybko uzależnią się od tych świeżych soków owocowych.

Wspaniały zielony sok
Chociaż wiele osób kiedyś niechętnie próbowało zielonych soków, obecnie zarówno guru zdrowia, jak i zwykli sokowirówkowicze są o wiele bardziej skłonni zamawiać te napoje z przewagą warzyw. Zielone soki często zawierają jarmuż i/lub szpinak, które można łatwo umieścić w sokowirówkach, a także inne warzywa i delikatne owoce. Ten przepis łączy w sobie pół pęczka jarmużu i filiżankę szpinaku z odrobiną magii wyciskarki do soków z trawy pszenicznej. Dodaj ogórek, cytrynę, dwie marchewki i jabłko (opcjonalnie z natką pietruszki lub miętą), aby uzyskać świeży, ale nie przesadnie "zielony" smak. Gotowy produkt będzie miał żywy zielony odcień, ale nie będzie zbyt mocny, co sprawi, że zarówno nowi, jak i wieloletni fani będą wracać po więcej.

Ziołowy sok grejpfrutowy
Według portalu MyPlate.gov jedna czterouncjowa porcja 100% soku owocowego zawiera te same składniki odżywcze, które można znaleźć w całym owocu. Dzięki temu jasnemu i lekko pikantnemu sokowi Twoi klienci zaczną dzień od zdrowego i pysznego akcentu. Sok grejpfrutowy sam w sobie może być pikantnym przysmakiem, ale jest jeszcze lepszy, jeśli dodasz do niego kilka dodatkowych składników: trochę świeżego imbiru i pół filiżanki mięty. Jest lekki, orzeźwiający i pełen smaku. Jest to z pewnością napój, który może wytrzymać odrobinę alkoholu, jeśli szukasz pomysłów na wiosenne koktajle, które mógłbyś dodać do menu swojej restauracji.

Słodki sok z melona
Planując otwarcie baru z sokami, można się spodziewać, że w menu znajdzie się więcej składników cytrusowych niż mięsistych owoców. Jednak sezon na melony zaczyna się zazwyczaj w maju, więc jest to idealny moment, aby poszerzyć swoją ofertę i umieścić nowe produkty w sokowirówce. Połącz pół kantalupy i pół melona spadziowego z dwoma jabłkami, kilkoma gałązkami mięty oraz kilkoma liśćmi jarmużu i boćwiny szwajcarskiej. Ten słodki, ale subtelny sok będzie kojarzył się raczej z rozkoszą, ale jest doskonałym dodatkiem do każdej zdrowej diety.

Bez względu na to, czy zaopatrujesz się w produkty lokalne, czy też skupiasz się na zapewnieniu jednolitego smaku przez cały rok, te przepisy będą łatwe do wykonania (dzięki sokowirówce!). Aby uzyskać więcej pomysłów na menu lub dowiedzieć się, w jaki sposób nasze produkty mogą pomóc Twojej firmie rozwijać się tej wiosny, skontaktuj się z nami już dziś.